nouveau niche
nouveau niche
een ode aan concepten
Back to All Events

Making Things Happen - Remix


  • The Merchant House 254A Herengracht Amsterdam, NH, 1016 BV Netherlands (map)

Het slotstuk in de expositiereeks Making Things Happen breekt aan. In galerie The Merchant House vind je van 7 september t/m 19 oktober werk van zes jonge Franse kunstenaars. In opdracht van The Merchant House verkennen ze de kracht van fotografie in relatie tot een ander medium. Het resultaat zijn veelbelovende vernieuwende werken die de bezoekers anders laat kijken.

In de expositie vind je werk van Sylvie Bonnot die haar veelal stedelijke en natuurlijke landschapsfoto's omtovert tot ruimtelijke objecten. Zuh Hong en Mengzhi Zheng vangen situaties op beeld en vertalen dit door naar etsen en illustrties. Elsa Tomkowiak verbuigt fotografie naar schilderijen en Boris Chouvellon zoekt de grenzen van elk medium op door zich de vraag te stellen wie hij als fotograaf eigenlijk is.

Meer weten over de kunstenaars? Kom dan op 22 september om 18:00 naar het ronde tafelgesprek en geniet van de Unseen Open Gallery Avond. Of bezoek de talk in de finissage op vrijdag 19 oktober om 19:00 uur. Toegang is gratis, wel even van tevoren reserveren via info@merchanthouse.nl.

Credits (v.l.n.r.)

  • Alle foto's zijn eigendom van de kunstenaars
  • BORIS CHOUVELLON Boris Chouvellon – Photographer, 2017-18 (Amsterdam and vicinity) Framed C-print on Canson paper 32 x 32 cm (framed) 1/
  • SYLVIE BONNOT World Sense – Kremlin, Moscow, 2018. Russia. Color photograph, baryte print on Hahnemühle paper, Dibond mounting. 1/3 89 x 111 cm
  • MARY SUE Marysuecide no18: Fan Service, 2017. Photograph of performative action Framed C-print 1/3 160 x 108 c
  • BORIS CHOUVELLON Boris Chouvellon – Photographer, 2017-18 (Amsterdam and vicinity) Framed C-print on Canson paper 32 x 32 cm (framed) 1/4