Op visite: Parqiet

Elk visitekaartje vertelt een verhaal over een winkel, persoon of restaurant. Het is het eerste dat je meeneemt en doorgeeft aan iemand als je een bepaalde plek of persoon wilt aanbevelen. Toch wordt er bij het design van het visitekaartje niet vaak stilgestaan. Vertelt het verhaal van het visitekaartje eigenlijk hetzelfde verhaal dan de locatie of persoon? In de reeks Stadsliefde zoeken we het uit. We gingen op visite bij Parqiet - het Parkcafé in Rotterdam. 

Aan de voet van de Euromast, hartje Rotterdam, vind je het Euromastpark. Lange tijd werd het park door Rotterdammers en toeristen genegeerd. Inmiddels is het tij gekeerd, want het prachtige koetshuis is omgetoverd tot gezellig koffiehuis: Parqiet. 

 

Parqiet het parkcafé in Euromastpark Rotterdam

 

Wat vertelt het kaartje?

Het visitekaartje roept het gevoel van sereniteit op. Alsof Parqiet een oase van rust is, in het midden van Rotterdam. De minimalistische bladeren en het logo zijn zacht, maar toegankelijk. Het parkietje dat land op de Q geeft het idee dat je hier even neer kan strijken voor je weer verder fladdert. 

Het design van Parqiet is voorzien van veel natuurlijke materialen en planten. Het is warm, je voelt je er erg welkom. Een minimalistische inslag, mooie glazen en no nonsense eten. En natuurlijk bevindt het zich midden in het park, waardoor je aan alle kanten omringt bent door groen. Het oude koetshuis is prachtig en door Parqiet totaal opgefrist en nieuw leven in geblazen. Zo is de plek voorzien van een gezellige open haard en botanische illustraties. 

Alleen als family time voorbij is.

Dat maakt het hoogstwaarschijnlijk een enorm populaire spot voor families met kleine kinderen. En jonge families, tja, laten we stellen dat die niet altijd bijdragen aan een serene en kalme omgeving. Desalniettemin, het blijft een heerlijk plekje voor een koffietje of een drankje. Maar werk doen? Alleen als family time voorbij is. 

1_5fzcdttNRFPPdl7teXz1rQ.jpg

Parqiet

Baden Powellaan 20

3016 GJ Rotterdam

Reis mee

Stadsliefde is een gecureerde tour door de wereld aan de hand van visitekaartjes. Elk visitekaartje vertelt een verhaal over de plek of persoon die iemand anders heeft ontmoet. Met grafisch ontwerp vangt een bedrijf dat verhaal in een tastbaar en handzaam design om van te houden. Iets om door te geven aan een ander als je enthousiast bent. Tijd om dat stukje ontwerp op een voetstuk te plaatsen. Dat doen we wekelijks op Nouveau Niche en real time op Instagram. Reis je mee?